vineri, 29 mai 2009

"Eu cine sunt?

Asadar, sa nu ne mai judecam unii pe altii, ci mai degraba
Judecati aceasta: sa nu pui in calea fratelui piatra
de alunecare sau de poticnire
.

(Romani 14,13)

In loc sa cautam mereu greseli si lipsuri la apropiatii nostri, gasindu-ne chiar o placere din a le judeca faptele si intentiile, mai bine ar fi sa ne gandim ce facem noi insine si sa ne straduim sa evitam tot ceea ce ar putea deveni o ispita pentru fratii nostri. Tratam cu mare superficialitate propriile noastre cusururi, uitand ca prin comportamentul nostru nechibzuit nu numai ca ii ducem in ispita pe fratii nostri mai mici, ci gresim imptriva legii careia suntem chemati sa slujim, atunci cand nu indeplinim in fapt acele reguli pe care cautam sa le impunem.

Suntem neobositi atunci cand ne osandim aproapele, dar foarte binevoitori fata de noi insine. Sa ne intoarcem privirea spre noi, sa ne judecam fara mila si atunci vom fi "feriti de orice rau"
(I T esaloniceni 5,22). Astfel, fara vorbe mari, dar prin propriul nostru exemplu, am putea sa-i aducem la Domnul pe fratii nostri cazuti. Atunci viata noastra va fi ca o predica vie, mai de folos aproapelui decat o dojana sau o povata.

Recunoscandu-ne viciile si scaderile, "ii vom socoti pe altii mai de cinste decat pe noi insine"(cf. Filipeni 2, 3) si ni se va da harul fagaduit de Dumnezeu: "Dumnezeu le sta impotrivac elor mandri, dar celor smeriti le da har" (Iacov 4,6)"
(ziua de 6 martie din Fiecare zi un dar al lui DUMNEZEU, Editura Sophia, 2008)"

2 comentarii:

Mihail Musat spunea...

Nu stiu daca este o pura intamplare, sau asa trebuia sa se intample.
Ati scris acest titlu de mesaj si chiar acelasi titlu l-am ales si eu de curand pentru cartea mea "Eu cine sunt?"

Am vrut doar sa impartasesc un gand...

Ganduri de bine :)

adriana spunea...

Nu este titlu de mesaj...este titlul unui fragment dintr-o carte foarte frumoasa...Fiecare zi un dar al lui DUMNEZEU, Editura Sophia, 2008