vineri, 3 iulie 2009

Supremul bine

Domnul sa-SI lumineze fata spre tine si sa te miluiasca! Domnul sa-si ridice fata spre tine si sa-ti daruiasca pace! (Numeri 6, 25-26)

Cat de mangaietoare sunt aceste cuvinte pentru fiecare inima aflata in suferinta! Deseori ne pomenim in bezna, totul in jur este trist si apasator, nu ne razbate in suflet nici o raza de lumina. Ni se pare ca toata lumea pune ceva la cale impotriva noastra. Si iata ca, dintr-o data, apare fata luminoasa a Domnului, raspandind lumina in jurul nostru, lumina care se revarsa asupra noastra, ne patrunde in suflet, il sfinteste, iar noi incepem sa vedem cu alti ochi cele ce ne-au facut sa suferim, sa descoperim, pe cerul nostru plumburiu, un punct luminos.

Prin acestea Domnul ne aduce pace, supremul bine pe care si-l doreste fiecare, dar pe care nu ni-l putem dobandi singuri. "Intru Mine pace sa aveti" (Ioan 16, 33) spune Domnul. Asa este. Oriunde ne-am duce, orice am face, nicaieri si in nimeni, nu vom gasi pacea adevarata, ci numai in Milostivul nostru Mantuitorul.
(ziua de 3 iulie din Fiecare zi un dar al lui DUMNEZEU, Editura Sophia, 2008)

Niciun comentariu: