duminică, 9 august 2009

"Cererile noastre

Doamne, da-ne noua painea aceasta. (Ioan 6,34)

Aceasta a fost o adevarata rugaciune. Una de care avem nevoie in fiecare zi. Dar cei ce se rugasera asa Mantuitorului nu-si dadeau seama ce cer.

Asa ni se intampla adesea si noua. Cele pe care ni le dorim si le cerem, de cele mai multe ori, prin vointa Domnului nu ne sunt date. Poate ca El ne pregateste un dar duhovnicesc bogat iar noi tanjim dupa bunuri pamantesti, materiale. Din mila lui Dumnezeu avem un mijlocitor, Duhul Sfant, Care ne "preia" si transmite cererile iar atunci cand acestea sunt nepotrivite, irationale, nu primim ceea ce am cerut in rugaciunile noastre, ci uneori ni se da ceva mai bun.

Avraam a cautat toata viata un pamant la care nu a ajuns niciodata. A primit in schimb ceva mult mai bun: sporirea credintei, iar cugetele si nazuintele lui au inceput sa se indrepte spre comori duhovnicesti, singurele adevarate.

Asa ni se intampla si noua. De multe ori nu primim ceea ce cerem Domnului si ramanem dezamagiti in visele noastre. In schimb, ni se da cu prisosinta harul pe care nu l-am avut si poate pe care nu ne-am gandit sa-l avem niciodata. Inaintand pe spinoasa cale a vietii, alergam uneori dupa naluca unei fericiri irealizabile, dar Domnul ne poarta, pas cu pas, pe trepte nevazute, spre unica, adevarata fericire vesnica."
(ziua de 6 August din Fiecare zi un dar al lui DUMNEZEU, Editura Sophia, 2008)

3 comentarii:

marada spunea...

Am invatat sa nu cer, fiindca nu stiu ce cer. Spun doar: "ai mila de mine" si "fie voia ta".

adriana spunea...

SIMPLU SI CONCIS

Sorin M. spunea...

Am desoebita placere de a va invita la un nou concurs aici