sâmbătă, 1 august 2009

Durerea si bucuria noastra

"Acum ma bucur de suferintele mele pentru voi, si-n trupul meu implinesc lipsurile necazurilor lui Hristos pentru trupul Sau, adica Biserica. (Coloseni 1,24)

Si in noi, cand ne aflam in suferinta trebuie sa domine bucuria si iubirea. In suferinta sa uitam de sine, indreptandu-ne in primul rand catre dumnezeu cu rugaciune, apoi catre fratii nostri aflati tot in suferinta, pentru a-i ajuta. ce bucurie este ca, in suferinta fiind, sa putem oferi ajutor aproapelui si prin aceasta sa dobandim asemanare cu Hristos! Apostolul Pavel apropie suferintele sale de cele ale lui Hristos si sufera pentru ca semenii sai sa aiba parte de bine. El ii scrie lui Timotei: "Facand aceasta te vei mantui si pe tine si pe cei ce te asculta" (I Timotei 4,16). Hristos a suferit, si noi trebuie sa suferim. Hristos a mantuit lumea cu suferintele sale, si noi, aflandu-ne in suferinta, trebuie sa facem bine oamenilor, sa-i convingem sa faca voia lui Dumnezeu.

Fara vorbe mari, fara discutii, numai prin exemplul nostru, vom putea sa le aratam calea spre Domnul, iar viata noastra va deveni o predica vie. Fie ca toti cei aflati in suferinta, toti cei ce plang, sa se patrunda intrutotul de iubirea lui Hristos, sa se lepede de sine si de poftele lor, pentru a se darui aproapelui. Fie ca la umbra crucii, cea care ne arata calea spre viata vesnica, sa se adune toti credinciosii, ca sa-L slaveasca pe Tatal Ceresc! Prin necazurile si bolile noastre sa-L preslavim pe Domnul si sa nu cartim! Sa ne bucuram intru Hristos! In numele credintei si iubirii vom putea depasi orice suferinta cu smerenie, in pace, impacare, fara amaraciune si fara revolta, pentru ca putem sa prefacem orice suferinta intr-un mod de a-L slavi pe dumnezeu si de afi in folosul aproapelui. va veni vremea, cand, in lumea de dincolo de mormant, vom intelege ce au insemnat suferintele noastre si ii vom multumi Domnului pentru ele."Se seamana intru necinste, invie intru slava; se seamana intru slabiciune, invie intru putere" (I Corinteni 15,43)"
(ziua de 1 August din Fiecare zi un dar al lui DUMNEZEU, Editura Sophia, 2008)

Niciun comentariu: