luni, 31 august 2009

"Miluiti prin necazuri

Si ucenicii sai L-au intrebat, zicand: " Invatatorule, cine a pacatuit, el sau parintii lui de s-a nascut orb?" Iisus a raspuns: "Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci pentru ca-ntru el sa se arate lucrurile lui Dumnezeu". (Ioan 19, 2-3)

Necazurile ni se trimit, oare, pentru pacatele noastre? In vechime asa se credea, dar Mantuitorul da o alta explicatie. Spune ca un om era orb ca sa se arate prin el puterea lui Dumnezeu. Lipsa vederii l-a adus pe acel om la Iisus si prin aceasta a fost miluit de doua ori: i s-au deschis ochii trupesti, dar si cei duhovnicesti. Probabil ca nu l-ar fi intalnit niciodata pe Iisus daca nu ar fi fost orb si daca n-ar fi trebuit sa se savarseasca asupra sa acea minune.

Deseori suntem miluiti, in cea mai mare si mai neasteptata masura, prin suferintele noastre. Boala lui Lazar avea sa descopere, dupa cuvantul lui Iisus, "slava lui Dumnezeu, pentru ca prin ea sa Se slaveasca Fiul Lui Dumnezeu" (Ioan 11,4). Nu incape indoiala ca orice boala poate da bolnavului sau celor din preajma sa, posibilitatea de a a dobandi binecuvantare de Sus. Adesea, Domnul ii fericeste pe cei ce sufera din cauza incercarilor la care sunt supusi. Tot ceea ce consideram ca se intampla in defavoarea noastra ar trebui sa ne deschida ochii asupra unui adevar adanc: ca fiecare dezamagire in viata este menita sa ne aduca, in locul fericirii pe care o asteptam, ceva cu mult mai bun.

2 comentarii:

marada spunea...

Suferinta ne face sa vedem adevarata fata a lumii si sa ne bucuram pentru lucruri carora inainte nu le dadeam nici o importanta!

adriana spunea...

ai mare dreptate!